Träna mer utomhus!

Jag är ju, som ni vet, ett riktigt träningsfreak och jag ser alltid nya möjligheter för träning på annorlunda platser. Jag brukar titta på hur min dotter och hennes små kompisar leker och tänka att det de gör ju är perfekt för oss vuxna att ta efter! De klättrar i träd, hoppar och skuttar, klänger runt och springer mest hela tiden. Om man gör så som de gör så blir man både slank och muskulös snabbt, men det är såklart lite svårare för oss vuxna att använda våra kroppar på det sätt som barnen gör.

Behåll ditt barnasinne

Barn

Först och främst så handlar det om att det inte är helt socialt accepterat för oss vuxna att bete oss som barnen och vi har inte heller riktigt samma möjligheter att ”träna” så som barn. Om man som vuxen går loss bland allt det som finns i lekparker som man kan använda för träning så kommer både barn och föräldrar anse att man borde vara någon annanstans då lekparken är barnens i första hand.

Det man kan göra är att gå till lekparkerna senare på kvällen då det är tomt på barn och då kan man använda sig av alla de roliga träningsredskap som finns tillhands!

Ett annat tips är såklart att se till att använda sig av de utegym som finns numera och som är mer byggda för vuxna, då får man kul träning utomhus plus att man slipper göra barnen ledsna! Har du inte testat det här med att förlägga stora delar av din träning utomhus så är det dags att testa nu, för att få både frisk luft och att få bra träning samtidigt är en klockren kombination!

Multigym hemma

Ett bra multigym

Ytterligare ett tips är att köpa ett så kallat multigym/hemmagym som man kan ha i hemmet. Med ett multigym får du det bästa av flera saker. Du kan träna massvis olika muskelgrupper från bekvämligheten av ditt eget hem. Du slipper ta dig till träningsanläggningen vilket ofta kan höja chansen att du verkligen tränar.

Klicka här för en grym bäst i test topplista!

Jag har personligen inget multigym, än. Men det är definitivt något jag funderar starkt på att köpa. Främst för att få gjort de där passen när man är riktigt osugen. Det räcker inte att bara träna på det, men som komplement ibland är det perfekt.

Detta var allt för idag, OVER AND OUT.