Att äta smart är att äta rätt!

Kost är en sådan sak som de flesta slåss med på ett eller annat sätt, eller hur? Vi har alla svagheter och trots att vi alla gillar olika saker så är det så att de flesta av oss gillar några saker som inte är helt bra för kroppen. Kanske är det vin och öl? Lite smågodis? Chips? Pizza? Kakor? Ja, det finns mycket att gotta sig med om man gillar sådana saker, det finns ingen tvekan om det!

Kakor

Jag tycker att det är så att man definitivt ska äta eller dricka det man tycker om, för själva knepet ligger ju i att hitta en bra balans mellan nyttig och ”vanlig kost” och det onyttiga som vi stoppar i oss. Om man tar en läsk eller äter lite snacks då och då så dör man ju inte, men om man hela tiden äter onyttigt så kommer kroppen inte att må bra och det är viktigt att komma ihåg det!

Det finns ett bra knep för att lära sig lite mer om hur man ska äta och det är något så enkelt som att lyssna på sin kropp. Ja, svårare än så behöver det inte vara! När man tar en morot eller ett äpple så känner man att det händer någonting i kroppen som är bra, medan det med chips är på det viset att det ganska snabbt blir så att man känner sig ofräsch efter ett par stycken. Det är inte bara händerna som blir flottiga av chips, utan man ”flottar” ner sig inuti också när man äter sådana saker. Visst ska man kunna äta chips och dylikt när man känner för det, men man måste hitta ett bra sätt att göra det på!

Mer intressant läsning på: Livsmedelsverket