Mitt nyårslöfte: Att komma i form!

Jag har tänkt skriva detta inlägg i flera dagar nu (sen nyårsdagen) och äntligen har jag tagit mig tiden.

Jag har aldrig gjort ett nyårslöfte förut, men nu känner jag att det är dags! Jag har ju pratat mycket om kost, hälsa och träning här på bloggen. Men ärligt talat har det varit lite väl mycket snack och lite verkstad… Jag hade planer på att köpa ett multigym men det har såklart inte blivit av. Men i och med det nya året har jag bestämt mig för att ta tillfället i akt och göra ett nyårslöfte, nämligen att komma i form! Det är ju ett klassiskt nyårslöfte, att ”komma i form” och det är väl egentligen inte så bra eftersom det är så luddigt och odefinierat. Därför har jag listat lite olika resultat jag vill uppnå under 2018:

  • Gå ner 7 kg
  • Kunna springa milen på 45 minuter (eller mindre såklart)
  • Klara 3×10 på 70 kg i knäböj

Jag är ganska nöjd med dessa målen, om ni har synpunkter eller kommentarer hör gärna av er 🙂

För att kunna lyckas med detta ska jag köpa ett half rack, (det är likadant som ett power rack, fast de bakre stängerna är bara halva). Jag ska börja räkna kalorier för min viktnedgång och jag ska träna 5 ggr i veckan. 3 gånger gym och 2 gånger löpning.

Jag ska ställa mitt half rack i källaren och köra endast ben ett av gympassen, de andra gympassen kör jag på det lokala gymmet jag brukar va på.

Det jag är allra mest taggad på är nog viktnedgången faktiskt. Har velat gå ner i vikt i många år men aldrig tagit mig i kragen och lyckats… Att springa milen på en bra tid eller bli stark i knäböj är såklart också roligt, men inte lika givande i det övriga livet. Jag ska verkligen göra allt för att lyckas denna gången!

Har ni gjort några nyårslöften?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *